Khalid lägger sin turnépremiär i Sverige

måndag 9 oktober 2017

Ett av 2017 års absolut största genombrott – Khalid – presenterar i dag sin första headlineturné på europeisk mark.

Efter att ha tillbringat det senaste året på en 38 stopp lång USA-turné, på turné som support till Lorde och med en exklusiv fan-konsert på The Dome i London återvänder Khalid ut på vägarna nästa år – denna gång utanför USA:s gränser. Vi är sjukt glada och stolta över att meddela att turnépremiären kommer ske på Nobelberget i Stockholm den 1 februari. Med det platinasäljande debutalbumet “American Teen” i ryggen, ser vi fram emot att bevittna ett av världens just nu mest omtalade genombrott på svensk mark. Biljettsläpp på fredag 13 oktober kl 10.00.

Khalid, vinnare av 2017 års MTV VMA-pris för Best New Artist, orsakade stor uppståndelse på nätet när han presenterade debutsingeln “Location” i början av året. Singeln har i nuläget skrapat ihop den mindre blygsamma siffran 700 miljoner streams över samtliga plattformar – och gjorde Khalid till Spotifys mest streamade artist under fyra hela dagar. Med giv nummer två, singeln “Young, Dumb & Broke” fortsatte resan spikrakt uppåt – blott två månader efter sin release hade den samlat ihop 200 miljoner streams och över 67 miljoner visningar på YouTube.

19-åringens debutalbum ”American Teen” släpptes i mars i år och har mottagit en våg av hyllningar från kritikergiganter som The New York Times, TIME Magazine, Billboard, NYLON och många fler, där Billboard slog fast: “…effortlessly excellent…the kid is still so young, but this body of work is beyond his years”. Med en unik förmåga att sätta ord på hur det är att vara ung år 2017 vann Khalid snabbt över hundratusentals fans. Det är imponerande – men kanske inte särskilt förvånande – att han lyckades sälja slut på sin första headlineturné innan hans debutalbum ens hunnit släppas, att han öppnat för världsstjärnan Lorde och synts på bästa sändningstid på program som Jools Holland, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The Ellen DeGeneres Show, Good Morning America och The Late Late Show With James Corden. Sammantaget har hans musik streamats över en biljon gånger världen över på alla plattformar och han är en av två soloartister i tonåren som nått topp 10 på Billboards 200-lista under det senaste året.

Listan över meriter kan göras lång: Khalid utnämndes i juli till Artist to Watch for the month av MTV Push, och har nyligen också nominerats för ett Teen Choice Award – Choice R&B/Hip-Hop Song – med låten ”Location”. ”Location” har sålt dubbla platinum i USA och Kanada och platinum i Australien och Nya Zeeland. Albumet ”American Teen” har också sålt guld i både USA och Kanada.

Khalid är helt enkelt en artist av sin tid och ett starkare genombrott är svårare att be om. Vårens turné blir hans första headlineturné utanför USA och vi är stolta över att premiären sker i Stockholm, på Nobelberget det 1 februari. Biljettsläpp fredag 13 okt kl 10.00.

Biljetter: Biljettsläpp fredag 13 okt kl 10.00 via Eventim.se.

Presenteras av Luger och Maloney Concerts i samarbete med AEG

© 2019. All rights reserved

Maloney Concerts är en nordisk oberoende underhållningsarrangör som jobbar med konserter, turnéer, evenemang och bokar festivaler.