Hiphop-legenden Slick Rick till Skandinavien i höst

onsdag 19 juli 2017

Legendariska rapparen Slick Rick tar sin kommande turné till nordliga breddgrader och bjuder på konsert i Stockholm i höst!

Engelskfödda och grammisnominerade Ricky Martin Lloyd Walters, mer känd som Slick Rick eller Rick the ruler, är den mest framgångsrika britt-amerikanska rapparen i musikhistorien. Han började sin karriär -83, då som medlem i Doug E. Fresh’s Get Fresh Crew.

Han har fyra album bakom sig; The Great Adventures of Slick Rick (1988), The Ruler’s Back (1991), Behind Bars (1994) and The Art of Storytelling (1999), och har samarbetat med en rad ikoner, från Jay-Z och Missy Elliot till Outkast, Jermaine Dupri, Mos Def Common, R. Kelly och Aaliyah. Slick Rick är helt klart en inspirationskälla för många, vilket visar sig i otaliga samplingar och referenser i låtar från många av våra stora nutida artister.

Slick Rick har ett brokigt förlutet, med morförsök, några vändor i fängelse och immigrationsbrott som belades med utreseförbud från USA. För något år sedan blev Slick Rick dock fullvärdig amerikansk medborgare och kan nu resa utomlands för spelningar igen. Vi är såklart grymt glada att han äntligen kan ta sig tillbaka till Europa, och på så sätt besöka Stockholm för en spelning i oktober!

© 2019. All rights reserved

Maloney Concerts är en nordisk oberoende underhållningsarrangör som jobbar med konserter, turnéer, evenemang och bokar festivaler.