The Offspring

Smash: 20th Anniversary Tour
Inga kommande konserter.

The Offspring kommer till Bråvallafestivalen

Ofta är det de små händelserna som formar historien. Vad hade hänt ifall Dexter Holland och Greg Kriesel inte hade gått på den där tumultartade Social Distortion-spelningen 1984 och därefter kommit på att de borde starta ett eget band? Hade de då 10 år senare toppat listorna och fått den dittills största försäljningsframgången för band utgivet via ett independentbolag?

Troligtvis inte. Därför är det tur att det blev som det blev. För den där tanken som väcktes 1984 resulterade i The Offspring. Efter en trevande, självbetitlad debut 1989, som sålde i blygsamma 3000 exemplar, fick bandet enorma framgångar med uppföljaren ”Ignition”. Men det var inget mot det som skulle komma.

Då The Offspring 1994 släppte albumet ”Smash” och singlarna ”Come Out and Play” samt ”Self Esteem” exploderade allt. Och elva miljoner sålda skivor senare var de metalpreppade punkarna från Kalifornien ett av världens största band.

Sedan dess har det bara rullat på. Ibland humoristiskt. Ibland popigt. Ibland eftertänksamt. Men hela tiden oförskämt bra.

The Offsprings senaste album ”Days Go By” kom 2012. Och med det bevisade dem att de fortfarande kan leverera högoktanig skatepunk med förödande hookar.

© 2018. All rights reserved

Maloney Concerts är en nordisk oberoende underhållningsarrangör som jobbar med konserter, turnéer, evenemang och bokar festivaler.