Saxon

Saxon tillbaka till Sverige med buller och bång!
Inga kommande konserter.

Strax innan julstressen drar igång på allvar kommer Saxon tillbaka till Sverige med buller och bång! Det blir spelningar i Malmö, Göteborg och Ronneby denna gång och aktuella datum är 27/11 på KB, 29/11 på Trädgår’n och 30/11 på Klubb Ronn. Släpp julklappstankarna för en stund och ge dig hän åt lite äkta brittisk heavy metal!

Några grabbar från avkroken Barnsley, Yorkshire som 1979 släppte sin självbetitlade debut skulle några år senare bli en av världens främsta heavy metal-grupper och inspirationskällor till såväl Megadeth som Metallica. Redan med andra plattan ”Wheels of Steel” radade de upp klassiska hits som ”747 (Strangers in the Night)”.

En tät följd av imponerande skivsläpp följde under 80-talets början och bandets status växte i samma snabba takt. Plattan ”Power and Glory” från 1983 blev deras allra största framgång med miljoner sålda exemplar och kunde egentligen bara jämföras med Iron Maiden och Judas Priest.

37 år senare där vi nu är idag visar bandet inga tecken på att sakta ner. Senaste albumet ”Battering Ram” som släpptes hösten 2014 mottogs med öppna armar och cementerade Saxon som en kraft att räkna med ett bra tag framöver. Saxon räknas som ett av de främsta livebanden inom New Wave of British Heavy Metal och har har influerat många hårdrocksband genom åren, bl.a. Metallica, Megadeth, Mötley Crue och Pantera. Missa nu inte chansen att få uppleva denna högljudda och livs levande murbräcka!

© 2018. All rights reserved

Maloney Concerts är en nordisk oberoende underhållningsarrangör som jobbar med konserter, turnéer, evenemang och bokar festivaler.