Morrissey

Inga kommande konserter.

Äntligen är det dags för den brittiska popikonen Morrissey att återvända till Norden. Som en del av en Europaturné besöker han Bergen den 6 augusti, Stavanger den 8 augusti, Way Out West Festivalen i Göteborg den 11 augusti samt Flow Festival i Helsingfors den 13 augusti.

Den kultstämplade artisten slog igenom redan på 80-talet som karismatisk frontman i den numera legendariska gruppen The Smiths, som hann släppa fyra album innan de splittrades 1987. Morrissey solodebuterade ett år senare med albumet Viva Hate och har sedan dess släppt ytterligare nio studioalbum, varav den senaste World Peace Is None Of Your Business kom ut i juli i år. Med melankoliska, poetiska och provokativa texter som handlar om allt från kriminalitet och samhällsförfall till trasig kärlek och trasiga människor, har han sedan starten fått en ständigt hängiven skara fans som bara fortsatt att växa med åren.

En mycket uppmärksammad självbiografi kom 2013 och det senaste albumet, ”World Peace is none of your business”, släpptes 2014. Han romandebuterade 2015 med ”List of the lost.”

© 2018. All rights reserved

Maloney Concerts är en nordisk oberoende underhållningsarrangör som jobbar med konserter, turnéer, evenemang och bokar festivaler.