Green Day

+ Rancid
Inga kommande konserter.

Missa inte Green Day + Rancid i sommar!

Punkrocklegendarerna Green Day och Rancid kommer till Sverige i sommar!
Nästa sommar är det Göteborgs tur att få finbesök av ett av världens största och vassaste punkrockband, den 21 juni spelar Green Day på Scandinavium. De får dessutom sällskap av landsbröderna i Rancid!

Green Day slog igenom med ”Dookie” 1994, och gick snabbt från att vara ett källarband till att sälja tio miljoner exemplar av genombrottsalbumet. 20 år senare är de minst lika aktuella med flera Grammy-vinnande album i bagaget, en egen musikal i deras ära och många långa världsturnéer på meritlistan.
Senaste studioplattan Revolution Radio, den tolfte i ordningen, släpptes i oktober. Det är fel att säga att Green Day vuxit upp – det kommer de nog aldrig riktigt göra. Deras sound är lika lekfullt och energiskt idag som 1994. De är rak och okomplicerad punkrock du gärna skrålar med i.
Senast Rancid spelade på Göteborgsk mark var på West Coast Riot 2012, där ingen mindre än självaste Bruce Springsteen tog sig till Röda Sten för att kolla in punkhjältarna från Kalifornien.
Bandet bildades tidigt 90-tal ur spillrorna av den legendariska gruppen Operation Ivy och har med tiden blivit ett av världens mest framgångsrika punkband. Som trots sin vägran att någonsin fastna i storbolagens händer ändå sålt flera miljoner album världen över. Bandet har en karaktäristisk stil där de blandar punk och hardcore med ska-influenser.

Info

Från: 695 kr
Insläpp: 17.00
Konsertstart: ca kl. 18.55Åldersgräns: 13 år

Obs! Lämna även större väskor hemma för att underlätta inpasseringen.

Tillgänglighetsinformation
Personer med rullstol hänvisas till ingång via Svenska Mässans gata 8. Placering på rad 6 på sektion C,D,R,T och G. Ta del av mer detaljerad information om tillgängligheten på Scandinavium här.

INFORMATION OM FLYTTEN 
Konserten med Green Day och Rancid den 21 juni flyttas från Slottsskogsvallen till Scandinavium. Detta på grund av att Green Day vill spela hela sitt set på cirka 2,5h. Eftersom det också är både support och opener, hinner inte alla spela innan det måste vara tyst enligt tillståndsmyndighetens regler vid utomhuskonserter.

Samtliga biljettköpare till Slottsskogsvallen har kontaktats av biljettombud med information om byte av biljetter. Har du som tidigare biljettköpare inte fått mail om detta, kontakta Kulturbolaget här.

© 2019. All rights reserved

Maloney Concerts är en nordisk oberoende underhållningsarrangör som jobbar med konserter, turnéer, evenemang och bokar festivaler.