Manfred Mann’s Earth Band besöker Stockholm och Göteborg i vår

tisdag 18 september 2018

Efter succéspelningarna i Sverige de senaste åren återvänder Manfred Mann’s Earth Band till Stockholm och Göteborg i vår! Vi är oerhört stolta över att åter få välkomna detta band som med över 40 år i ryggen verkligen vet hur man bjuder på en minnesvärd upplevelse. Denna gång är det Göta Lejon i Stockholm samt Göteborgs Konserthus som får besök när de populära proggrockarna gästar den 5 respektive den 6 mars.

Biljetter släpps den 21 september klockan 10:00!

Datum:
5/3 – Stockholm, Göta Lejon
6/3 – Göteborg, Konserthus

Keyboard-virtuosen Manfred Manns karriär spänner över imponerande sex årtionden. Han föddes i Johannesburg i Sydafrika 1940 men har varit aktiv i England sedan 1962. Tillsammans med bandet som också kallades Manfred Mann, var han den som hade fler hits i England än The Beatles på 60-talet.

1971 bildade han Manfred Mann’s Earth Band, som gick in för mer progressiv rock och stilöverskridande sound likt brittiska band som Cream och Traffic. De tolkade också andra artister och fick bland annat en stor hit med sin version av Bruce Springsteens ”Blinded by the Light”.

Med tiden har det blivit otaliga hitlisteplaceringar med klassiker som Ellie Greenwichs ”Do Wah Diddy Diddy”, The Shirelles’ ”Sha La La” och Bob Dylans ”The Mighty Quinn”. Efter mer än 40 aktiva år har alla från Sting till Paul Weller och Del Amitri till Super Furry Animals tolkats av Manfred Mann’s Earth Band.

Line up:
Manfred Mann keyboards
Mick Rogers gitarr
John Lingwood trummor
Steve Kinch bas
Robert Hart sång

© 2018. All rights reserved

Maloney Concerts är en nordisk oberoende underhållningsarrangör som jobbar med konserter, turnéer, evenemang och bokar festivaler.